باغدا گل

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

شهادت امام موسی کاظم ( ع)

14 اردیبهشت 1395 توسط لیلارحیمی

بیست و پنجم رجب سالروز شهادت امام موسی کاظم(علیه السلام)، امام هفتم شیعیان جهان در سال 183 هجری است.

درباره حبس امام موسی (ع) به دست هارون الرشید شیخ مفید در ارشاد روایت می كند كه علت گرفتاری و زندانی شدن امام، یحیی بن خالد بن بر مك بوده است زیرا هارون فرزند خود امین را به یكی از مقربان خود به امام جعفربن محمد ابن اشعث كه مدتی هم والی خراسان بوده است سپرده بود و یحیی بن خالد بیم آن را داشت كه اگر خلافت به امین برسد جعفربن محمد را همه كاره دستگاه خلافت سازد و یحیی و بر مكیان از مقام خود بیفتند.

جعفر بن محمد بن اشعث شیعه بود و قایل به امامت موسی (ع) و یحیی این معنی را به هارون اعلام می داشت. سرانجام یحیی پسر برادر امام را به نام علی بن اسماعیل بن جعفر از مدینه خواست تا به وسیله او از امام و جعفر نزد هارون بدگویی كند. گویند امام هنگام حركت علی بن اسماعیل از مدینه او را احضار كرد و از او خواست كه از این سفر منصرف شود. و اگر ناچار می خواهد برود از او سعایت نكند. علی قبول نكرد و نزد یحیی رفت و بوسیله او پیش هارون بار یافت و گفت از شرق و غرب ممالك اسلامی مال به او می دهند تا آنجا كه ملكی را توانست به هزار دینار بخرد. هارون در آن سال به حج رفت و در مدینه امام و جمعی از اشراف به استقبال او رفتند. اما هارون در قبر حضرت رسول (ص) گفت یا رسول الله از تو پوزش می خواهم كه می خواهم موسی بن جعفر را به زندان افكنم زیرا او می خواهد امت ترا برهم زند و خونشان بریزد. آنگاه دستور داد تا امام را از مسجد بیرون بردند و او را پوشیده به بصره نزدوالی آن عیسی بن جعفربن منصور بردند.

عیسی پس از مدتی نامه ای به هارون نوشت وگفت كه موسی بن جعفر در زندان جز عبادت ونماز كاری ندارد یا كسی بفرست كه او را تحویل بگیرد یا من او را آزاد خواهم كرد. هارون امام را به بغداد آورد و به فضل بن ربیع سپرد و پس از مدتی از او خواست كه امام را آزاری برساند اما فضل نپذیرفت و هارون او را به فضل بن یحیی بن خالد برمكی سپرد. چون امام در خانه فضل نیز به نماز و روزه و قرائت قرآن اشتغال داشت فضل بر او تنگ نگرفت و هارون از شنیدن این خبر در خشم شد و آخر الامر یحیی امام را به سندی بن شاهك سپرد و سندی آن حضرت را در زندان مسموم كرد و چون آن حضرت از سم وفات یافت سندی جسد آن حضرت را به فقها و اعیان بغداد نشان داد كه ببیند در بدن او اثر زخم یا خفگی نیست. بعد او را در باب التبن در موضعی به نام مقابر قریش دفن كردند. تاریخ وفات آن حضرت را جمعه هفتم صفر یا پنجم یا بیست و پنجم رجب سال 183 ق در 55 سالگی گفته اند.

نجمه همسر امام:
نجمه، مادر بزرگوار امام رضا (ع) و از زنان مومنه، پارسا، نجیب و پاكیزه بود. حمیده، همسر امام صادق (ع)، او را كه كنیزى از اهالى مغرب بود، خرید و به منزل برد.

نجمه در خانه امام صادق (ع)، حمیده خاتون را بسیار احترام مى كرد و به خاطر جلال و عظمت او، هیچ گاه نزدش نمى نشست! روزى حمیده در عالم رویا، رسول گرامى اسلام (ص) را دید كه به او فرمودند: «اى حمیده! نـجـمـه را به ازدواج فرزند خود موسى درآور زیرا از او فرزندى به دنیا خواهد آمد كه بهترین فرد روى زمین باشد».

پس از این پیام، حمیده به فرزندش امام كاظم (ع) فرمود: «پسرم! نـجـمـه بانویى است كه من هرگز بهتر از او را ندیده ام، زیرا در زیركى و محاسن اخلاق، مانندى ندارد.من او را به تو مى بخشم، تو نیز در حق او نیكى كن».

ثـمـره ازدواج امـام مـوسـى بـن جعفر (ع) و نجمه، نورى شد كه در شكم مادر به تسبیح و تهلیل مـشـغـول بـود و مـادر از آن، احـسـاس سنگینى نمى كرد و چون به دنیا آمد، دست ها را بر زمین گذاشت، سر را به سوى آسمان بلند كرد و لب هاى مباركش را به حركت درآورد: گویا با خدایش رازو نیازمى كرد. پس از تولد امام هشتم (ع)، این بانوى مكرمه با تربیت گوهرى تابناك، ارزشى فراتر یافت.

فرزندان امام:
بنا به گفته شیخ مفید در ارشاد امام موسی كاظم (ع) سی و هفت فرزند پسر و دختر داشت كه هیجده تن از آنها پسر بودند و علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم افضل ایشان بود از جمله فرزندان مشهور آن حضرت احمد بن موسی و محمد بن موسی و ابراهیم بن موسی بودند. یكی از دختران آن حضرت فاطمه معروف معصومه سلام الله علیها است كه قبرش در قم مزار شیعیان جهان است. عدد اولاد آن حضرت را كمتر و بیشتر نیز گفته اند.

تأثیر علمی آن بزرگوار:
امام هفتم (ع) با جمع روایات و احادیث و احكام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را كه با تعالیم و مجاهدات پدرش جعفر بن محمد (ع) نظم و استحكام یافته بود حفظ و تقویت كرد و علی رغم موانع بسیار در راه انجام وظایف الهی تا آنجا پایداری كرد كه جان خود را فدا ساخت.


* امام رضاعلیه السلام: زیارَةُ قَبرِ أبی مِثلُ زِیارَةِ قَبِر الحُسَینِ؛
زیارت قبر پدرم، موسى بن جعفرعلیه السلام، مانند زیارت قبر حسین‏علیه السلام است.                                                             

 نظر دهید »

هر ایرانی یک درخت

15 اسفند 1394 توسط لیلارحیمی

تاملی بر بیانات مقام معظم رهبری درباره درختکاری و چند نکته :

آلودگی های زیست محیطی کلان شهرها را در بر گرفته و انسان ها را آزار میدهد.از آلودگی هوا گرفته تا نابودی فضای سبز و باغات در کلان شهرها همه و همه مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است.

به گزارش شهرخبر، آلودگی محیط زیست اما از اوایل قرن بیستم شروع شد ولی در همان اوان، فقط عده محدودی از مردم از قبیل معدنچیان و کارگران کارخانه ها در معرض خطر بودند اما امروزه تمام مردم جهان به طور عام و مردم کشورهای صنعتی به طور خاص در معرض زیان های ناشی از آلودگی محیط هستند.

بنابراین، مبارزه با آلودگی محیط زیست، عزم جهانی را می طلبد و باید تمام کشورها در این مبارزه نفس گیر سهم فعال داشته باشند در کشور اسلامی ما نیز مبارزه با این پدیده جهانی، وظیفه تمامی افراد جامعه است.

هر فرد به لحاظ وظیفه اسلامی و انسانی، مسئولیت دارد که به منظور تقلیل آلودگی محیط، به خویشتن و جامعه کمک کند تا از این طریق بتوان به اهداف اسلامی و انسانی خویش دست یافت و جامعه ای سالم و با نشاط داشت.

به همین علت است که هر سال در تقویم 15 اسفند ماه به عنوان روز درختکاری نامیده می شود و در این روز هر ساله رهبر معظم انقلاب با کاشت نهال سخنان مهمی ایراد می کنند.

امسال نیز در آستانه روز درختکاری رهبر معظم انقلاب سپس در سخنانی با تشکر از همه کسانی که در بخش توسعه فضای سبز کشور فعالیت دارند، گفتند: از مسئولان و آحاد مردم می‌خواهم که به مسأله فضای سبز اهمیت بدهند و نگذارند که کشور و زندگی مردم از این نعمت بزرگ پروردگار محروم شود.

ایشان مسأله محیط زیست را مهم خواندند و با اشاره به پدیده ریزگردها و غبارهایی که به کشور وارد می‌شود، تاکید کردند: برای رفع این آسیب همه بخش‌های دولت باید در سطح کلان و به صورت هماهنگ، همکاری و اقدام کنند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین خواستار اهتمام همگانی بیشتر در خصوص پاسداری از فضای سبز شدند و گفتند: شعار «هر ایرانی، یک درخت» شعار خوبی است و لازم است جلوی دست‌اندازی‌ها به فضاهای سبز و تبدیل این منابع ارزشمند به آهن و سیمان گرفته و با سوءاستفاده‌کنندگان برخورد قانونی شود.

همانطور که از سخنان رهبری و تاکید ایشان بر حفظ و گسترش فضای سبز شهری پیداست، پارکها وفضاهای سبز شهری از اهمیت استراتژیکی در کیفیت جامعه به شدت شهری، برخوردارند حضور مکانهای طبیعی مانند پارکها، جنگل های شهری و کوبندهای سبز و اجزای طبیعی مانند درختان در زمینه شهری علاوه بر خدمات مهم زیست محیطی ، خدمات فیزیولوژیکی و اجتماعی فراهم می کند که در قبال زیست نمودن شهرها مهم است .

فضاهای شهری مثل پارکها که در آن از عناصر طبیعی استفاده شده است، جدا از فواید زیبا شناختی ، فیزیولوژیکی و بهداشتی می تواند مزایای اجتماعی دیگر نیز داشته باشند.

خصوصا درختان و گیاهان در فضاهای عمومی به یکپارچه سازی و تعادل بین افراد جامعه منجر شده و توسعه روابط اجتماعی را بهبود می بخشد. منظر سبز و پارک می تواند مزایای اقتصادی را هم برای شهرداری و هم شهروندان فراهم سازد پالایش هوا توسط درختان برای مثال ، منجر به کم شدن هزینه های کاهش آلودگی ومیزان آن می شود. علاوه بر این پارک های شهری باعث افزایش جذابیت شهر، افزایش گردشگری و درنتیجه کسب درآمد می شوند.

یافته ها نشان میدهد احساساتی که فضای سبز، خصوصا پارک در ذهن مردم ایجاد میکند، تاثیر مستقیم بر تعامل روانی، راحتی و انقطاع روزمرگی داشته که تمامی این آثار به شدت در کیفیت زندگی مردم که از اجزای کلیدی توسعه پایدار است، نقش دارند و به این ترتیب است که نقش فضای سبز در کلان شهری مانند تهران مشخص می شود .

نقشی که باید مورد توجه ویژه مدیران شهری قرار گیرد تا تهران با این همه آلودگی و دود و وترافیک با وجود درختان و فضای سبز تنفس کند و گلویی تازه کند.

در واقع درختان شریان های تهران به حساب می آیند که نباید از اهمیت انها گذشت.

از سوی دیگر مساله ریز گردها که استان های غربی و جنوبی کشور را سال هاست که درگیر کرده و در سال های اخیر آثار آن به تهران هم رسیده است و نفس پایتخت را تنگ تر کرده است، مدت هاست بین مسئولین دست به دست می شود و کسی راضی به قبول مسئولیت نیست این در حالی است که بنا به فرموده مقام معظم رهبری حل این معضل، همه بخش‌های دولت باید در سطح کلان و به صورت هماهنگ، همکاری و اقدام کنند تا مشکل ریز گردها حل شود.

باید منتظر ماند و دید آیا به توصیه های رهبری عمل می شود یا خیر؟

 نظر دهید »

احسن و نیکوکاری کردن

13 اسفند 1394 توسط لیلارحیمی

مردم نوع دوست با کمک به محرومان جامعه به استقبال بهار می روند . . .
عقربه های ساعت با صداقت، گذشت زمان را گوشزد می کنند. انگار همین دیروز بود که به همراه عزیزان از دست رفته مان در جشن عاطفه ها و جشنهای نیکوکاری نهادهای حمایتی و امدادی کشور شرکت می کردیم، اما حالا آنها را در میان خود نداریم.

کمک به جبهه های جنگ، کمک به سیل زدگان، کمک به زلزله زدگان بم، کمک به مصدومان سوانح زلزله و سیل مازندران و گلستان و سرانجام کمک به بازماندگان حملات صهیونیستها به باریکه غزه.

به راستی مردم ما حس نوعدوستی و مشارکت جویی خوبی دارند و اگر اعتماد لازم را از سوی مسؤولان ببینند و مطمئن باشند کمکهای آنان به دست افراد محروم می رسد، از هیچ کمکی فروگذار نمی کنند، نمونه اش همین جشن نیکوکاری کمک به محرومان در آستانه سال نواست.

از گذشت زمان صحبت به میان آمد و اینکه دنیا نمی ایستد تا ما پیاده شویم. به هر حال مجبوریم با همین محمل پر سرعت زمین و زمان، بذر نیکویی و احسان بکاریم تا در آخرت پاداش عمل صالح بدرویم. هم اکنون به همت کمیته امداد امام خمینی(ره) همه شرایط مهیاست و گوی و میدان در اختیار خیرین و نیکوکاران قرار گرفته تا محرومان بی لباس و بدون آذوقه را در آستانه عید نوروز ۸۸ یاری رسانند حتی با کمکی اندک… .

از بهترین اموالی که دوست دارید، انفاق کنید
در قرآن کریم به عنوان بهترین راهنمای انسانها و حامل وحی الهی تصریح شده است «… نیکی و احسان به اجابت نمی رسد مگر از بهترین اموالی که دوست دارید انفاق کنید.»

همان گونه که خودمان انتظار نداریم یک دوست بدترین چیزها و لوازمش را به ما هدیه کند نباید برای اهدای اموال به محرومان، دور ریختنی ترینها و بی ارزش ترینها را انتخاب و به محرومان و نیازمندان بدهیم.

حجهٔ الاسلام دکتر اقاربی، مدرس حوزه و استاد مراکز آموزش عالی در این باره می گوید: واقعیت این است که اگر وسایل معیوب و اموال بی ارزشمان را برای اهدا به نیازمندان انتخاب کنیم، نه تنها هیچ ثواب و پاداشی نصیبمان نمی شود، بلکه با این کار زحمات مسؤولان مراکز حمایتی را بیشتر کرده ایم.

وی می افزاید: این مفهوم در متون روایات معتبر و حتی در قرآن کریم نیز به وضوح آمده، به همین دلیل سفارش شده از بهترین قسمت اموالمان به نیازمندان و مددجویان کمک و هبه نماییم.

به گفته اقاربی، این فرآیند (اهدا از بهترین اموال) در جامعه ما تبدیل به فرهنگ شده و دیگر در پایگاه های جمع آوری کمکهای مردمی به جشنهای نیکوکاری شاهد وسایل و لباسهای بنجل و غیرقابل استفاده نیستیم.

این عضو هیأت علمی تصریح می کند: البته باید تفاوت قایل شد بین اهدای وسایل اضافی و سالم با دادن وسایل غیرقابل استفاده، معیوب و بی ارزش، بنابراین بهتر است در آستانه سال جدید با مرور فهرست لوازم خانگی، پوشاک و وسایل سالم و ارزشمندی که در خانه بدون استفاده رها شده اند، این گونه اموال اضافی سالم را به نیازمندان و محرومان جامعه اهدا نماییم.

میررسولی، جامعه شناس در این باره معتقد است باید برای بالا بردن ضریب امنیت روانی خود و جامعه فرهنگ و عادت کمک به همنوعان را در زندگی مان نهادینه کنیم.

وی اضافه می کند: همه اقشار و خانواده ها با طیف شناخته شده ای از خانواده ها در همسایگی و یا در فامیل خودشان مواجهند، به همین دلیل می توانند با کمک به آنها ضمن شرکت در جشن نیکوکاری عمل حسنه صله ارحام و پیوند خویشاوندی را نیز رعایت و به افزایش ضریب امنیت درونی و روانی خودشان کمک نمایند.

 نظر دهید »

راهپیمایی 22بهمن

05 اسفند 1394 توسط لیلارحیمی

/راهپیمایی 22بهمن نشانه وحدت دولت و ملت ، همدلی و همزبانی بودن است 

و نشانه ی وفاداری و دوستارهمیشگی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبرشان هستند 

ونشانه ی مردمی فهمیده و عاقل و سیاستمدار و دوراندیش است 

پس شعار ملت ودولت نظام جمهوری اسلامی ایران 

مرگ بر آمریکا 

مرگ بر اسرائیل 

مرگ بر آل صعود 

مرگ بر ضد ولایت فقیه

  

 نظر دهید »

راهپیمایی 22بهمن

05 اسفند 1394 توسط لیلارحیمی

 نظر دهید »

ایام فاطمیه

05 اسفند 1394 توسط لیلارحیمی

ایام فاطمیه را به همه ی عاشقان اهل بیت تسلیت می گوییم.

ای که سالاری و شخصیت تو حیدری است
آرمانت نبوی صولت تو حیدری است
عصمتت فاطمی و جلوه حسنت حسنی
ای که سالاری و شخصیت تو حیدری است
آرمانت نبوی صولت تو حیدری است
عصمتت فاطمی و جلوه حسنت حسنی
در شجاعت چو حسین قدرت تو حیدری است
وارث سجده سجاد به محراب نماز
دانشت باقری و حکمت تو حیدری است
مهدیا جعفری اثاری و کاظم کردار
رضوی طلعتی و خلعت تو حیدری است
کرم تو تقوی و ادب تو نقوی
عسگری هینتی و خشیت تو حیدری است
شد اباصالخ و عباس یکی در ابجد
چو عمویت به خدا غیرت تو حیدری است
با تو بیگانه بود هر که ابولفضلی نیست
ای علمدار شرف رایت تو حیدری است
نازنین ناز تو را می کشد اهل ملکوت
حامی عترتی و فطرت تو حیدری است
آنکه می گفت سلونی ز تو تجلیل نمود
سخن از عدل بگو صحبت تو حیدری است
به تماشای جمالت عرفا مشتاقند
عارف باللهی و شوکت تو حیدری است
حال تو احسن حال است جمال تو جمیل
خال تو هاشمی و سیرت تو حیدری است
ای خوش آن روز بگویی مددی یا حیدر
تا بدانند همه نهضت تو حیدری است
مرتضی خانه نشین شد که تو ظاهر بشوی
مگر ای خیمه نشین خلوت تو حیدری است
بستان مزرعه فاطمه را از اشرار
چه غم از کید عدو سطوت تو حیدری است
زیر لوح عظمت سیزده امضاء داری
((آنچ خوبان همه دارند تو تنها داری))

***************************

حضرت زهرا
فاطمه پاره تن من است
نقش لقمه حرام در زندگی
مسایل روحی مانند غم و اندوه باعث بروز بیماری های جسمی در انسان می شوند. كسب و درآمد حلال یا حرام و به عبارتی لقمه حلال یا حرام از جمله مسائلی است كه ابعاد وسیعی از زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. به همین دلیل پرهیز از لقمه حرام با اهمیت فراوانی در آیات و روایات ذكر شده است. در نوشتار حاضر پیرامون نقش لقمه حرام در زندگی با نگاهی به قرآن و روایات سخن گفته شده كه با هم آن را از نظر می گذرانیم

¤¤¤اهمیت پرهیز از مال حرام
خداوند در قرآن اصحاب كهف را به عنوان الگو برای انسان های پاك سرشت و حق جو معرفی می كند و ازجمله كارهای آنها كه می تواند برای همگان سرمشق قرار گیرد، تهیه غذای پاك و حلال است؛ آنان وقتی از خواب 309 ساله برخاستند، به شدت احساس گرسنگی كردند، اما با این حال به مأمور تهیه غذا توصیه می نمودند هر غذایی را نخرد، بلكه بین فروشندگان بگردد و از كسی غذا تهیه كند كه غذایش از همه پاك تر و حلال تر باشد: «فلینظر ایها ازكی طعاما» (كهف/ 19) این نكته جالب توجه است كه آنان درحالی كه بسیار گرسنه بودند، اولین چیزی كه مورد توجه قرار دادند، نوع و مقدار غذا نبود، بلكه حلال و پاك بودن آن برایشان حائز اهمیت بود. (محسن قرائتی، تفسیر نور، ج 7، ص 154)
لقمه حرام تنها شامل خوردن غذای حرام نیست بلكه براساس روایات، مصادیق متعددی دارد كه برخی از آنها عبارتند از: رباخواری، خوردن مال یتیم، كم فروشی، نپرداختن خمس و زكات، كم كاری در قبال دریافت حقوق و دستمزد، فریب در معامله، زیرمیزی، رشوه خواری و…
خداوند در آینه 168 سوره بقره می فرماید: «ای مردم از آنچه در زمین، حلال و پاكیزه است بخورید و گام های شیطان را دنبال نكنید كه او برای شما دشمنی آشكار است؛ پس مبادا به پیروی از شیطان آنچه را خدا حلال كرده، حرام بشمارید و آنچه را حرام كرده است روا بدانید»
همچنین قرآن كریم در آیات مختلفی با استفاده از جمله «كلوا من طیبات» به انسان دستور داده است تا فقط و فقط از غذاهای پاكیزه و حلال تغذیه كند. در برخی روایات نیز آمده «اذا وقعت اللقمه من الحرام فی جوف العبد لعنه كل ملك فی السماوات والارض و مادامت اللقمه فی جوفه لاینظرالله الیه» (بحار، ج 63، ص 314) وقتی لقمه حرام وارد بدن انسان شود همه فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت می كنند و تا زمانی كه لقمه در درون او باشد، خداوند به او نظر نمی كند.
این روایت با لحن شدیدش انسانها را از خوردن لقمه حرام نهی می كند و عواقب بد آن را متذكر می شود. بدی این عمل آن قدر زیاد است كه تمامی فرشتگان بر او لعنت می فرستند و خواهان دوری او از رحمت الهی هستند و خداوند چنین بنده ای را نگاه هم نمی كند.

آثار و پیامدهای لقمه حرام
درآمدهای نامشروع و خوردن لقمه حرام آثار فراوانی دارد كه به پاره ای از آنها اشاره می شود:
1- پذیرفته نشدن نماز و عبادات
كسی كه مال حرام می خورد، ممكن است نماز بخواند، روزه بگیرد و سایر عبادات را انجام دهد، غافل از اینكه مال حرام سبب تباهی اعمال او می شود. در روایتی از رسول اكرم(ص) آمده است: «من اكل لقمه حرام لم تقبل له صلاه اربعین لیله ؛ كسی كه لقمه حرامی بخورد، تا 04 شبانه روز نمازهایش قبول نمی شود.» (بحار، ج 36، ص 413)
چنین فردی حتی اگر با استفاده از مال حرام توفیق حج و عمره هم پیدا كند، از او پذیرفته نمی شود. امام باقر(ع) فرمود: «لا یقبل الله عزوجل حجا و لا عمره من مال حرام» (بحار، ج 39، ص 361) خداوند حج و عمره ای را كه از مال حرام باشد، نمی پذیرد.
2- مستجاب نشدن دعا
مطابق روایات تا وقتی كه حق دیگران در داخل مال كسی باشد، دعای او مستجاب نمی شود. خداوند دعای بندگان خود را به اجابت می رساند مگر دعای انسان حرامخوار. (وسایل الشیعه، ج 7، ص 541) در روایت دیگری آمده است: «من احب ان یستجاب دعاؤه فلیطیب مطعمه و مشربه؛ كسی كه دوست دارد دعایش مستجاب شود طعام و كسب خود را از حرام پاك كند.» (بحار، ج 09، ص 273)
3- نسل فاسد
فردی كه لقمه حرامی را به منزل می برد، خانواده خویش را از سعادت دور می كند و فرزندی كه در چنین خانواده ای متولد می شود، روی سعادت را نمی بیند. كسی كه نطفه اش از حرام منعقد شده، به فساد و تباهی گرایش داشته و فاسد خواهد شد. (اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج 01، ص: 8)از امام صادق(ع) نقل شده است: «كسب الحرام یبین فی الذریه؛ مال حرام در فرزندان آشكار می شود.» (كافی، ج 5، ص421)
علاوه بر موارد فوق، برای خوردن مال حرام آثار دیگری نیز ذكر شده است كه از جمله دل را سیاه می كند و قلب را سخت می كند. موجب می شود انسان خدا را فراموش كند و دیگر اینكه شیطان را مسلط می كند. (اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج 01،ص:48)

راهكارهای اصلاحی
خداوند متعال همیشه با آغوش باز بندگان توبه كار خود را می پذیرد. بندگانی كه از گناهانشان پشیمان شده اند و قصد اصلاح خویش را دارند. آنان كه دسترسی به مال حرام دارند اما به خاطر خدا از آن پرهیز می كنند، پاداش خود را از خدا خواهند گرفت. امام صادق(ع) فرمودند: «ثلاث من كن فیه زوجه الله من حور العین: … رجل اشرف علی مال حرام فتركه لله؛ سه ویژگی است كه در هر كس باشد خدا او را به ازدواج حور العین درمی آورد كه یكی از آنها كسی است كه به مال حرام دست یابد ولی برای خدا آن را ترك كند. (وسایل الشیعه، ج 21، ص 971)
در روایت دیگری آمده است: «العباده سبعون جزءا افضلها طلب الحلال؛ عبادت هفتاد جزء دارد كه با فضیلت ترین آنها طلب حلال است. (كافی، ج 5، ص 87) در حالات اهل بیت(ع) ذكر شده است كه برای كسب روزی حلال تلاش می كردند و آن را نوعی عبادت و جهاد می شمردند. (ر.ك: مرتضی مطهری، مجموعه آثار، ج 81، ص 732)
بدیهی است كه مسئله حق الناس بسیار مهمتر و سخت تر از حق الله است؛ زیرا امید است خداوند با وسعت لطف و كرم خویش، از حق خود درگذرد، اما مردم ممكن است از یك ریال هم صرف نظر نكنند. حق الناس از جمله سؤالاتی است كه انسان ها می بایست در قیامت در مورد آن پاسخ دهند. توجه به این نكات می تواند بازدارنده باشد.
در مورد بازپرداخت حق الناس و مالی كه از راه حرام به دست آمده، چهار حكم وجود دارد: 1- اگر مقدار حرام معلوم و صاحبش هم معلوم باشد، باید آن را به صاحبش برگرداند یا با او مصالحه نماید. 2- اگر مقدار مال معلوم و صاحبش مجهول باشد، باید از جانب صاحبش رد مظالم دهد. 3- اگر مقدار مال مجهول و صاحبش معلوم است، باید مصالحه نمایند. 4- اگر مقدار مال و صاحب آن، هر دو مجهول باشند، باید خمس مالش را بدهد. (اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج 01، ص: 48)

 

***************************

 نظر دهید »

ولادت حضرت زینب

25 بهمن 1394 توسط لیلارحیمی
ولادت حضرت زینب

این گنبد و بارگاه همچنان پابرجا و محترم خواهد ماند…

میلاد با سعادت زیباترین عشق و رحمت الهی خانم حضرت زینب کبری ع بر همه ی شیعیان جهان
مبارک باد.

 نظر دهید »

22بهمن

24 بهمن 1394 توسط لیلارحیمی

راهپیمایی روز 22بهمن در شهرستان سقز

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

باغدا گل

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • احادیث
  • مناسبتی
  • سیاسی

Random photo

ولادت حضرت زینب

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس